Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól, pieprz do smaku
sok z cytryny 0,5 cytryny
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
marchewka 4 duże sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 0,5 sztuki
cebula 3 sztuki
cukier do smaku
koncentrat pomidorowy 4-5 łyzeczek
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Warzywa myjemy , obieramy i płuczemy. Ścieramy na tartce i podsmażamy na oleju. Cebule kroimy w pióra i podsmażamy na osobnej patelni. Warzywa przekładamy do garnka podlewamy szklanka wody i dusimy. Dodajemy koncentrat Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości. Rybę myjemy , osuszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Panierujemy obsmażamy na złoty kolor. Podajemy z sałaką z warzywną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Moniasaa 08.01.2014 06:35
jest świetna
Małgorzata9 26.12.2013 08:24
ja też taką robię
sanielcia 25.12.2013 23:54
przepyszna rybka
Megg 25.12.2013 22:10
bardzo lubię taką rybkę
Małgorzata106 25.12.2013 21:27
coś pysznego :)
EwelinkA_93 25.12.2013 21:04
pyszności :-)
Kuchenka 25.12.2013 20:46
smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak