Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulą w oleju rzepakowym...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 7 sztuk
ogórki kiszone 2 większe
cebula czerwona 1 większa
olej rzepakowy - ile potrzeba
Pieprz czarny mielony Prymat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulą w oleju rzepakowym...

matiasy wymoczyć w letniej wodzie z mlekiem ze 2 razy po 30 minut wylewając wodę

wymoczone matiasy osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na 3-4 cm kawałki

ogórki kiszone pokroić na plasterki cienkie i przekroić je na pół

czerwoną cebulę przekroić na pół i pokroić na cienkie plasterki

w misce układać warstwami: matiasy - ogórki z cebulą - posypać pieprzem

ja mam trzy warstwy w misce i zalać je olejem rzepakowym w ilości wg uznania

odstawić do lodówki najlepiej na całą noc........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 25.12.2013 19:01
Pyszne śledziki!
eMMe 25.12.2013 18:14
Super śledziki:)
krystyna330 25.12.2013 11:57
musi pysznie smakować
Romanowka 25.12.2013 10:13
śledzik pierwsza klasa!
Aga-25 25.12.2013 09:31
pyszności :)
Agnieszka-87-25 25.12.2013 09:25
dobre to jest
Krzysztof15 25.12.2013 08:54
pyszne matiaski
noninka77 25.12.2013 08:14
fajnie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak