Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kiełbasy ze świniobicia z boczkiem i cukinią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kiełbasa ze świniobicia Madej Wróbel 4 laski
boczek wędzony 4 plastry (grube)
cukinia 2 szt.
cebula czerwona 2 szt.
Musztarda grillowa Prymat 1 słoik
ogórki konserwowe 1 mały słoik
Grill przyprawa klasyczna Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kiełbasy ze świniobicia z boczkiem i cukinią

Pokrój kiełbasę w grube plastry. Podziel na duże kawałki boczek, cebulę i cukinię. Połącz olej i przyprawę grillową w dużej misce. Wrzuć do miski wszystkie pokrojone składniki i dokładnie pokryj marynatą. Nabijaj kawałki kiełbasy, boczku i warzyw na patyczki do szaszłyków. Zwróć uwagę, by przeważała kiełbasa. Rozpal grilla, ale nie używaj podpałki – kiełbasa będzie pachnięć naturalnym dymem. Grilluj, obracając szaszłyki co jakiś czas.
Dodaj na koniec musztardę grillową, ogóreczki konserwowe i dobry humor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak