Szaszłyki z kiełbasy ze świniobicia z boczkiem i cukinią

Szaszłyki z kiełbasy ze świniobicia z boczkiem i cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kiełbasa ze świniobicia Madej Wróbel

    4 laski
  • boczek wędzony

    4 plastry (grube)
  • cukinia

    2 szt.
  • cebula czerwona

    2 szt.
  • musztarda grillowa

    1 słoik
  • ogórki konserwowe

    1 mały słoik
  • Grill - przyprawa klasyczna

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrój kiełbasę w grube plastry. Podziel na duże kawałki boczek, cebulę i cukinię. Połącz olej i przyprawę grillową w dużej misce. Wrzuć do miski wszystkie pokrojone składniki i dokładnie pokryj marynatą. Nabijaj kawałki kiełbasy, boczku i warzyw na patyczki do szaszłyków. Zwróć uwagę, by przeważała kiełbasa. Rozpal grilla, ale nie używaj podpałki – kiełbasa będzie pachnięć naturalnym dymem. Grilluj, obracając szaszłyki co jakiś czas.
Dodaj na koniec musztardę grillową, ogóreczki konserwowe i dobry humor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat