Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podkówki orzechowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
margaryna 1 szt.
śmietana 1 łyżka
cukier puder 10 dag
orzechy włoskie 15 mielone
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Podkówki orzechowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciastka dokładnie wymieszać i wyrobić kruche ciasto.
Krok 1 - Podkówki orzechowe foto
2
Rozwałkować, pociąć na paski i formować paluszki. Następnie kształtować podkówki.
Krok 2 - Podkówki orzechowe foto
3
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Podkówki orzechowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 23.12.2013 09:29
oo pierwszy raz widzę coś takiego;) ciekawee;)
Anna169Hosz 23.12.2013 00:23
Bardzo apetyczne.
gosia561 22.12.2013 19:33
doskonałe ciasteczka
Justynka958 22.12.2013 17:42
ładnie wyglądają :)
Barbara13 22.12.2013 16:21
Bardzo ciekawe ciasteczka,idealne na chrupnięcie :)
everay 22.12.2013 16:09
mniam mniam mniam
idealme 22.12.2013 15:07
pięknie wyglądają!
wyattearp 22.12.2013 14:54
podkóweczki szczęścia
Jusiaa 22.12.2013 14:46
Wyglądają przepysznie te podkówki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak