Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki w sosie serowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
bułka czerstwa 3 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
sos
ser żółty 300 gram
sól, pieprz do smaku
śmietana 150 gram
przecier pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki w sosie serowym

Zmielić łopatkę i dodać do tego bułkę rozmoczoną w wodzie i przyprawy uformować pulpeciki i usmażyć.

Sos.
Ser rozpuścić w pół litra wody dodać przecier i sól i pieprz zagotować i zagęścić mąką. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 17.05.2014 00:07
Fajny obiad :-)
Marta11 17.12.2013 13:07
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak