Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki pieczarkowo-paprykowe z dziczyzną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dziczyzna 40 dag
pieczarki 6
cebula 2
papryka czerwona 1
olej roślinny do marynaty
Stek z grilla Prymat 2 łyżki
boczek 40 dag
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki pieczarkowo-paprykowe z dziczyzną

Kroki postępowania

1
Paprykę obieramy i kroimy w kawałki. Pieczarkom ewentualnie ucinamy nóżki. Cebulę kroimy w ćwiartki.
Krok 1 - Szaszłyki pieczarkowo-paprykowe z dziczyzną foto
2
Dziczyznę oraz boczek wieprzowym kroimy w kostkę. Polewamy odrobiną oleju i wsypujemy przyprawę do steku. Dokładnie mieszamy. Mięso odstawiamy do lodówki na 2 godzinki.
Krok 2 - Szaszłyki pieczarkowo-paprykowe z dziczyzną foto
3
Następnie na kijki od szaszłyków nadziewamy na przemian mięso oraz warzywa.
Krok 3 - Szaszłyki pieczarkowo-paprykowe z dziczyzną foto
4
Układamy na blaszce wyścielonej papierem pieczeniowym. Posypujemy z wierzchu mieloną papryką pepperoni i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 20 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszam do 160°C i pieczemy jeszcze 15 minut.
Krok 4 - Szaszłyki pieczarkowo-paprykowe z dziczyzną foto
5
Smacznego.
Krok 5 - Szaszłyki pieczarkowo-paprykowe z dziczyzną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patriszja
Patriszja 10.12.2013 08:44
bardzo apetycznie wygląda :)
patryska76 09.12.2013 19:44
Pyszne są takie szaszłyki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak