Sposób przygotowania

Mak gotować z mlekiem przez około 40 minut, następnie odcedzić, wystudzić i dwukrotnie zmielić.
W garnku rozgrzać miód, dodać rodzynki, migdały, ziarna wanilii, skórkę pomarańczową i przyprawy korzenne. Po wystudzeniu wszystko połączyć z przygotowanym wcześniej makiem i łazankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    Ale świąteczne smaki ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niki22

    takich łazanek to ja jeszcze nie jadłam :P
  • 1
    ja
    Opublikowano

    Ania321

    a w jakich proporcjach mają być poszczególne składniki?
  • 0
    olcia
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    coś wspaniałego
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Uwielbiam, u mnie zawsze pojawiają się na wigilijnym stole :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    ale mi się zachciało takich, już bym zjadła
  • 0
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Przepyszna świąteczna propozycja :)
  • 0
    img_0151
    Opublikowano

    olla85

    Typowo wigilijna potrawa :) W moim domu nie przyrządza się czegoś takiego, ale kiedyś jadłam i bardzo mi smakuje. Może czas wprowadzić do wigilijnego menu :)
  • 0
    img_5631ggg-001
    Opublikowano

    Ostra Na Słodko

    Wczoraj na Wigili 2 razy brałam dokładkę :D
  • 0
    img
    Opublikowano

    Aleksandra Karnia-Stanisz

    Przepis chętnie wykorzystam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    muszę zrobić taką kuszącą potrawę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zawsze robię na Wigilię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Bardzo smakowite:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Pyszne ale jednak u nas nie gosci na stole

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !