Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pesto z pietruszki

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki
50 g
parmezan starty
40 g
słonecznik łuskany
40 g
czosnek
2 ząbki
olej
wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z pietruszki

Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika. Odstaw do wystudzenia.
Do kielicha blendera włóż natkę (same listki, bez łodyżek) i pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku. Zmiksuj pobieżnie, żeby zrobiło się więcej miejsca. Dodaj słonecznik i parmezan, podlej olejem i miksuj do całkowitego rozdrobnienia. Pod koniec rozdrabniania dolej tyle oleju, ile trzeba do osiągnięcia zadowalającej Cię smarownej konsystencji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 05.12.2013 16:58
pesto zawsze i wszędzie! Uwielbiam pietruszkowe!
Edith85 05.12.2013 07:27
Zdjęcia rzeczywiście piękne :)
Jadwiga/Jaga85 04.12.2013 21:54
Robię podobnie i podaje z makaronem! Pyszne!
idealme 04.12.2013 20:08
ale pięknie wygląda!
elka72 04.12.2013 19:47
Ależ urocze zdjęcia :)
Grazyna0211 04.12.2013 19:44
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak