Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z pietruszki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 50 g
parmezan starty 40 g
słonecznik łuskany 40 g
czosnek 2 ząbki
olej wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z pietruszki

Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika. Odstaw do wystudzenia.
Do kielicha blendera włóż natkę (same listki, bez łodyżek) i pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku. Zmiksuj pobieżnie, żeby zrobiło się więcej miejsca. Dodaj słonecznik i parmezan, podlej olejem i miksuj do całkowitego rozdrobnienia. Pod koniec rozdrabniania dolej tyle oleju, ile trzeba do osiągnięcia zadowalającej Cię smarownej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 05.12.2013 16:58
pesto zawsze i wszędzie! Uwielbiam pietruszkowe!
Edith85 05.12.2013 07:27
Zdjęcia rzeczywiście piękne :)
Jadwiga/Jaga85 04.12.2013 21:54
Robię podobnie i podaje z makaronem! Pyszne!
idealme 04.12.2013 20:08
ale pięknie wygląda!
elka72 04.12.2013 19:47
Ależ urocze zdjęcia :)
Grazyna0211 04.12.2013 19:44
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak