Cukinia w kokosie

Cukinia w kokosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kefir

    1 szklanka
  • mąka

    2 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • wiórka kokosowe

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • cukinia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć, obrać i pokroić w plastry. Do miseczki wlać kefir, dodać mąkę i szczyptę soli. Zanurzać w przygotowanym kefirze cukinię, następnie obtoczyć ją w wiórkach kokosowych wymieszanych z bułka tartą. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać np. z dodatkiem śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

25.06.2013 08:59
świetny pomysł

Bernadeta1

04.11.2012 00:18
z kokosem nie jadłam a ta wygląda smakowicie

caralajna

23.08.2012 08:42
o, takiej nie jadłam

caralajna

23.08.2012 08:42
o, takiej nie jadłam

Dorian

16.07.2012 23:55
super

Iwusia

22.06.2012 23:20
wow, ale to musi być smaczne :))

ewaa

06.01.2012 21:55
apetycznie wygląda

Lidia11

11.09.2010 19:18
ciekawe połączenie

Monika193

26.08.2010 10:31
Reniu cuda tutaj nam dajesz, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat