Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z ziołami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 łyżka
posiekany szczypiorek 1 łyżka
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
schab bez kości 6 (plasterki)

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z ziołami

Każdy plasterek schabu rozbijamy tłuczkiem .
Oprószamy mięso solą i pieprzem.
Jajka rozbijamy do miski, dodajemy zieleninę i mieszamy.
Schab obtaczamy w bułce potem w jajku.
Od razu wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor
Nie panierujemy wcześniej kotletów w jajku bo wszystko spłynie. Robimy tak tuż przed włożeniem na patelnię.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 02.12.2013 18:37
pycha! na pewno by mi smakowały!
Marlenka.S 02.12.2013 17:47
inne jak zawsze, muszą być pyszne
edludwicki 02.12.2013 15:24
apetyczny, świetny na obiad
Laila2786 02.12.2013 15:12
w takiej wersji musi być wyśmienity
Konczi 02.12.2013 14:53
pyszny kawałek mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak