Pomidory z chili

Pomidory z chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe pomidory

    1,5 kg
  • papryczka chili

    3 szt
  • czosnek

    7 ząbków
  • czarny pieprz mielony Prymat

    10 ziaren
  • pietruszka natka

    1 szt
  • małe marchewki

    4 szt
  • sól, cukier

    do smaku
  • ocet

    3 3%
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć ułożyć w czystych wyparzonych słoikach. Papryczki chili przekroić na pół usunąć nasiona. Marchewkę obrać opłukać i pokroić w skośne półplastry. Czosnek obrać i ząbki przekroić na pół.
Do słoików z pomidorami włożyć papryczkę chili,marchew,natkę pietruszki, po kilka ziaren pieprzu po dwa ząbki czosnku. Całość zalać przyprawionym octem wymieszanym z cukrem(1 łyżka), solą(1łyżeczka).Słoiki mocno zakręcić i odstawić do pasteryzacji.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

31.05.2012 10:14
fajne;)

agataw1990

09.08.2011 21:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat