Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszana „Baba”

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
twaróg 2 szklanki
masło 1 łyżka
jaja 2 szt
sól, pieprz
ziemniaki
pęczak 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszana „Baba”

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Kaszę sparzyć wrzącym mlekiem dodać przetarte ziemniaki i ser następnie utrzeć. Dodać stopione masło 1 jajo, sól, pieprz do smaku.
Krok 1 - Kaszana „Baba” foto
2
Całość dobrze wymieszać i przełożyć do formy na pergaminie posmarować rozmąconym jajkiem i włożyć do gorącego piekarnika.
Krok 2 - Kaszana „Baba” foto
3
Piec około35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Kaszana „Baba” foto
4
Podawać z kwaśną śmietaną na zimno lub na ciepło.
Krok 4 - Kaszana „Baba” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 22.11.2013 13:39
pikantna baba - pyszna musi być - tez lubię tak
IwonaDD 21.11.2013 19:57
rewelacja!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak