Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z leśnych grzybów na boczku

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 100 g
grzyby leśne 200 g
cebula 1
kostka grzybowa 1
śmietana 100 ml
mąka 2 łyżki
czosnek 1
natka pietruszki 2 gałązki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
makaron świderki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z leśnych grzybów na boczku

Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek. Wrzucić do garnka i zalać bulionem ok. 1 l. Dodać ziele angielskie, liść laurowy oraz cebulę opaloną na gazie. Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Smażyć na maśle i dodać do bulionu. Gotować ok. 30 min. Następnie doprawić do smaku pieprzem, solą, natką pietruszki, tymiankiem. Zaprawić mąką (wymieszaną z niewielką ilością wody) dla zagęszczenia zupy. Na koniec doprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.11.2013 08:15
same pyszności podano..
2milutka 20.11.2013 07:54
taka jest najlepsza!
Konczi 20.11.2013 07:15
wygląda smakowicie
Jusiaa 19.11.2013 22:08
Pięknie się prezentuje
Renataj 19.11.2013 21:42
Uwielbiam taką - aż mi zapachniało tymi świeżymi grzybami:)
Wiesława1 19.11.2013 21:28
uwielbiam zupę grzybową i pieczarkową z makaronem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak