Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywne kopery na ostro

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
mleko 2/5 litra
woda gazowana 3/4 litra
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
majeranek 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
marchewka 3 sztuki
ziemniak sztuki
kukurydza 1/3 puszki
brokuł 6 różyczek
kalafior 4 różyczki
pomidory krojone z puszki 5 sztuki
czosnek 5 ząbków
jogurt grecki 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
przyprawa pikantna do grilaa do smaku
jajko 2 sztuki
ser żółty do posypania
fasola 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: warzywne kopery na ostro

Kroki postępowania

1
mąkę , mleko, sodę, wodę, kucharek, majeranek, jajka łączymy ze sobą i miksujemy. Rozgrzewamy ok 2/5 szklanki oleju na patelni, wlewamy do ciasta i mieszamy. Łyżką do zupy wylewamy ciasto na patelnię i smażymy naleśniki z 2 stron (cienkie placki)
Krok 1 - warzywne kopery na ostro foto
2
warzywa obieramy płuczemy, kroimy na cienkie plasterki lub kostkę, w zależności jakie warzywo mamy. Warzywa podlewamy wodą, dusimy do miękkości doprawiając do smaku solą, pieprzem i papryką. Następnie mieszamy jogurt z wyciśniętym czosnkiem, mieszamy z warzywami.
Krok 2 - warzywne kopery na ostro foto
3
ser ścieramy na tarce. Na każdy placek nakładamy farsz wymieszany z czosnkiem i jogurtem, posypujemy delikatnie serem. Zwijamy w kopertę, podajemy podsmażone na patelni.
Krok 3 - warzywne kopery na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak