Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki duszone

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki 2
cebule 2
czosnek 3 ząbki
mąka
bulion pół litra
Sól ziołowa jodowana Prymat
natka pietruszki
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki duszone

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w plasterki i lekko rozbić. Oprószyć pieprzem, solą, papryką i mąką. Zrumienić na maśle (chwilę z obu stron, aby mięso nie stwardniało). W tym czasie zagotować bulion (kostka wołowa). Cebulę posiekać w cienkie pióra i zeszklić razem z czosnkiem. Dodać do mięsa i zalać bulionem.
Krok 1 - Polędwiczki duszone foto
2
Dusić na małym ogniu. Dodać garść natki pietruszki. Zagęścić mąką.
Krok 2 - Polędwiczki duszone foto
3
Delikatne mięsko świetnie smakuje z buraczkami.
Krok 3 - Polędwiczki duszone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 15.11.2013 16:10
O ! pyszny obiadek lobię takie jedzonko
Monia 15.11.2013 08:54
Pyszne, miałam wczoraj takie na obiad z pieczarkami :)
Rafał10 14.11.2013 16:33
Pyszny domowy obiadek :) Takie właśnie lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak