cukinia po żydowsku

cukinia po żydowsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Zalewa:

  • woda

    1,5 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • sól

    1 czubata łyżka
  • trocę kopru

  • czosnek

    0,5 główki
  • pieprz

    kilka ziaren
  • cukinia

    2,5 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ze składników: woda, cukier, ocet, sól- gotujemy zalewę (ok 5 minut). zalać wrzątkiem uprzednio pokrojoną cukinie w słupki oraz cebulę pokrojoną w półkola i marchewką. po 3 godzinach wkładać do słoików i zalać tą samą wodą. gotować słoiki 7 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara/zuza22_85

18.05.2012 12:30
fajna

usmiech

16.11.2011 20:04
dobre

agata1722

27.09.2010 11:23
właśnie widzę :)

berys18

27.09.2010 11:02
jeszcze mam cukinię, to zrobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat