Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z dodatkiem pietruszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
smalec 2 łyżki
natka pietruszki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z dodatkiem pietruszki

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy smalec. Jeżeli smalec będzie gorący dodajemy pokrojoną cebulkę i rumienimy. Następnie zalewamy jedną szklanką wody i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 3 minut. Dodajemy pokrojona pietruszkę.
Krok 1 - Sos z dodatkiem pietruszki foto
2
Z mąki i wody robimy zawiesinę.
Krok 2 - Sos z dodatkiem pietruszki foto
3
Przygotowaną mąkę z wodą wlewamy do gotującego się sosu.
Krok 3 - Sos z dodatkiem pietruszki foto
4
Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 2 minut.
Krok 4 - Sos z dodatkiem pietruszki foto
5
Doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Sos z dodatkiem pietruszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.12.2013 16:24
pyszny sos
gosia56 23.11.2013 09:51
z pietruszką jeszcze nie robiłam
Beata999 11.11.2013 19:52
Robię podobny,ale na maśle i zabielam śmietaną.Jest pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak