Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe masełko ze szczypiorkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
szczypiorek 1 pęczek
czosnek 4 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe masełko ze szczypiorkiem

Masło odpowiednio wcześnie wyjąć z lodówki, aby zmiękło. Miękkie masło utrzeć. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę a szczypiorek drobno posiekać. Szczypiorek i czosnek dodać do masła. Dodać do smaku sól morską oraz pieprz czarny mielony. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Masełko używać do smarowania pieczywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.02.2014 16:05
bardzo smaczne
mela25 19.11.2013 21:44
bardzo smaczne masełko
Alex_M 19.11.2013 10:57
smaczne masełko
IlonaAlbertos 17.11.2013 23:02
Fajne masełko na kanapkę.
jozefinach 15.11.2013 18:50
Uwielbiam takie masło. Używam go najczęściej do zapiekanek.
ONY_za_kare 15.11.2013 11:19
pyszne jest takie masło!
Krystyna32 13.11.2013 16:43
bardzo lubię
monika141 13.11.2013 09:30
bardzo lubię takie masełko
Dorota59 11.11.2013 19:07
dobre takie domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak