Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z koperkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 1 na osobę
oliwa
sok z cytryny
cytryna
Koperek suszony Prymat
natka pietruszki
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z koperkiem

Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i oliwą, odstawić na kilka godzin.
Pstraga naciąć w 4 miejscach, koperek i natkę wymieszać z oliwą i solą, Do każdego nacięcia włozyć troszeczke tej marynaty ziołowej i maly plasterek cytryny skórką do góry. Do środka pstrągów włożyć masełko i reszte ziółek z oliwą. Pstrągi wstawić do piekarnika na pół godziny w temp ok 180 st.

Pstrągi podałam z frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 02.12.2013 16:47
Wygląda apetycznie
KasiaK90 08.11.2013 16:09
pyszna rybka!
Łukasz15 08.11.2013 07:54
Lubię pstrąga
Ela_K 08.11.2013 07:35
uwielbiam ryby a zwłaszcza pstrągi
Mysiunia 08.11.2013 07:12
mmm rewelacja :) dawno nie robiłam w domu pstrąga, a bardzo lubię :)
dada 07.11.2013 22:34
Wygląda apetycznie
gusia1000 07.11.2013 21:28
Fajny obiad.
Izabela9 07.11.2013 21:28
Pyszna rybka.
Paolcia 07.11.2013 21:23
mmm wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak