Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna pieczeń

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka mielona 1 kg
czosnek 3 ząbki
pieprz
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna pieczeń

Kroki postępowania

1
Pieczeń można zrobić również z karkówki.
Bułkę tartą namoczyc w wodzie, odcisnąć i dodać do mięsa. Dodać sól, pieprz (do smaku) czosnek przeciśniety przez praskę. Ja dodałam jeszcze trochę czosnku niedźwiedziego.
Krok 1 - Pyszna pieczeń foto
2
Mięso z pozostałymi skladnikami wyrobic na jedolitą masę. Uformować z miesa gruby wałek i obtoczyć w bułce tartej. Ułożyć na patelni lub w foremce. Ja używam takiej jednorazowej foremki.
Krok 2 - Pyszna pieczeń foto
3
PIec około 1,2 godz w temperaturze około 200 stopni. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Krok 3 - Pyszna pieczeń foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 09.11.2013 18:45
na pewno smaczna!
Alex_M 08.11.2013 10:22
lubię taką :)
Zdzisław 06.11.2013 21:07
dla mnie to smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak