Kotlety mielone z pieczarkami

Kotlety mielone z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • jajka

  • majeranek, sól, pieprz

  • pieczarki

  • czosnek

    kilka ząbków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułka tartą, z pokrojoną w drobna kostkę cebulą i ze zmiażdżonym czosnkiem.
Doprawiamy do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Formujemy małe kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Między czasie, małe pieczarki myjemy, osuszamy i podsmażamy na złoto na maśle.
Do naczynia żaroodpornego układamy kotlety i obsypujemy pieczarkami, wlewamy szklanke wody i dusimy na wolnym ogniu przez około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Olaa

18.04.2011 10:32
ale bym zjadła

kate.500

24.03.2011 14:14
Też lubie mielone z pieczarkami, do tego jeszcze sosik z pieczarkami...

Tahitha

08.11.2010 05:44
Lubię mielone z pieczarkami. Są takie trochę inne w smaku.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat