Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowa kraina
Kroki postępowania
ubijamy 7 białek wraz z 1 szklanką cukru kryształu.
Gdy zacznie sztywnieć, dodajemy stopniowo, 7 żółtek, cały czas ubijając.
Cały czas ubijamy.
Pieczemy około 20 minut.
mielimy orzechy włoskie
Następnie dodajemy 2 szklanki orzechów. Ubijamy dalej.
Potem dodajemy 1 łyżkę miodu sztucznego.
Wsypujemy 1 łyżkę mąki pszennej, 1 łyżkę mąki kartoflanej i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Dokładnie mieszamy całość.
5 żółtek łączymy z 20 dag cukru pudru oraz 1 opakowaniem cukru wanilinowego. Najlepiej mieszać wałkiem do ucierania.
Następnie wlewamy 1 szklankę mleka.
Po dokładnym wymieszaniu składników, przelewamy wszystko do garnka i gotujemy, aż do zgęstnienia.
Ucieramy 250 g margaryny (lub masła), dodajemy po trochę chłodnej masy oraz napar z kawy. Ucieramy. Następnie odstawiamy na 10 minut do lodówki.
Składamy ciasto:
polewa czekoladowa
masa (niewielka ilość)
ciemny biszkopt
masa
biszkopt orzechowy
masa
ciemny biszkopt
SMACZNEGO!!!