Przepis i sposób przygotowania na: Sola marynowana w warzywnej zalewie
Kroki postępowania
Następnie panierujemy w jajku i bułce , potem smażymy na patelni .
ryba sola | 500 g |
jajko | 2 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szkl |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
olej do smażenia | 1/2 szkl |
Zalewa: | |
pieczarki | 3 szt |
cebula | 1 szt |
cukinia | 1 szt |
papryka | 1 szt |
cukier | 2 łyżki |
sól | 1 łyżeczka |
pieprz | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt |
przecier pomidorowy | 4 łyżki |
woda | 2 szkl |
ocet 10 % | 50 ml |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyzeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: