Krążki bezowe.

Krążki bezowe.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    3 szt
  • cukier puder

    15 dag
  • ocet winny

    0,5 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krążki bezowe.
Z papieru do pieczenia wyciąć krążki o żądanej średnicy i przepędzlować olejem.
Białka ubijamy ze szczyptą soli ,następnie dodajemy stopniowo cukier ,cały czas ubijając. Pod koniec wlać ocet (sok) .
Krok 2 - Krążki bezowe.
Masę wyłożyć na papierowe krążki ,wyrównać i
Krok 3 - Krążki bezowe.
wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stop. i piec 5 min. Obniżyć temperaturę do 120 stop. i suszyć 90 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić do ostudzenia.
I w ten sposób jesteśmy już zabezpieczeni i gotowi do każdego startu.
W naszej rodzinie wszyscy lubimy desery bezowe. Mogą być bardzo proste ,jak i bardziej wyrafinowane .Krążki bezowe ,małe i duże ,zawsze czekają u nas na zaspokojenie niespodziewanego apetyt na...i tutaj mamy duże pole do popisu. Patrzymy co jest w spiżarni i lodówce. Jeżeli są owoce i kremówka ,to kłopot z głowy ,a może wystarczy śmietana posypana kawą lub polana likierem jajecznym .Nam często wystarcza. Jeżeli chcemy mieć bezę np. do tortu egipskiego dodajmy uprażone orzechy laskowe ,do dacquise - daktyle i orzechy włoskie ,a możemy dodać migdały ,rodzynki itp.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maria 70

02.11.2013 18:31
Bardzo przyda mi się ten przepis.Poszaleję trochę z deserami bezowymi.

Renata9

01.11.2013 19:35
pyszne te bezy

pycia9

01.11.2013 19:24
bardzo je lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat