Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z karkówki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól
Musztarda sarepska Prymat
ogórek kiszony 2 szt
boczek parzony 15 dag
papryka zielona 1 szt.
cebula 1 szt.
margaryna 150 g
woda
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z karkówki

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w plastry i rozbić jak kotlety. Posolić i jedną stronę wysmarować musztardą.Odłożyć do lodówki na ok 2h
Krok 1 - zrazy z karkówki foto
2
Następnie na mięsie kłaść po kawałku boczku, papryki, ogórka i cebuli (kładziemy na posmarowaną musztardą stronę mięsa) i zwijamy w roladkę, spinając wykałaczką.
Krok 2 - zrazy z karkówki foto
3
W garnku/patelni roztapiamy margarynę i kładziemy zrazy.
Krok 3 - zrazy z karkówki foto
4
Gdy dobrze obsmażymy je z każdej strony podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 4 - zrazy z karkówki foto
5
Na koniec zaciągamy sos mąką wymieszaną z wodą.
Krok 5 - zrazy z karkówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 30.10.2013 18:39
Rewelacyjny obiad! :D
Megg 30.10.2013 16:52
bardzo smaczne zraziki
Adamorek 30.10.2013 15:41
apetyczne mięsko
joanna__s 30.10.2013 15:25
Dawno nie jadłam takich zrazów. Pyszne.
idealme 30.10.2013 15:16
fajne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak