Kotleciki miesno kapuściane

Kotleciki miesno kapuściane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1/2 kg
  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    30 dag
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta pikantna

  • mąka

    2-3 łyzki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę ugotować w osolonej wodzie. Po wycięciu głomba przemielić na maszynce. Usmażoną, pokrojona w kostkę cebule wymieszać z mięsem i kapusta dodać mąkę i jajko doprawić sola i pieprzem. Z przygotowanej masy formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej smażyć na oleju z obu stron na ciemny kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat