Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab klasyczny podduszony w parowarze

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6-7 plastrów
jajko 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
pieprz do smaku
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab klasyczny podduszony w parowarze

Kroki postępowania

1
Schab rozklepujemy. Jajka wbijamy do miski, dodajemy sól i pieprz i roztrzepujemy, schab moczymy w jajku zostawiając na około 15- 20 minut. Następnie na talerzyki nasypujemy mąkę i bułkę tartą. Schab wyciągamy z jajka i układamy na talerzyku obok. na patelni rozgrzewamy tłuszcz,
Krok 1 - Schab klasyczny podduszony w parowarze foto
2
wyciągnięty schab obtaczamy w mące,
Krok 2 - Schab klasyczny podduszony w parowarze foto
3
następnie panierujemy w jajku
Krok 3 - Schab klasyczny podduszony w parowarze foto
4
kolejno w bułce tartej - wkładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 4 - Schab klasyczny podduszony w parowarze foto
5
Kiedy cały schab mamy upieczony, wkładamy kotlety na parę na około 20 minut.
Krok 5 - Schab klasyczny podduszony w parowarze foto
6
Podajemy tuż po przygotowaniu, nadaje się również na zimną płytę
Krok 6 - Schab klasyczny podduszony w parowarze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 26.10.2013 10:17
bardzo smaczny
fotoviderek 26.10.2013 09:40
Nie ma jak tradycyjny schabik :)
Zdzisław 26.10.2013 09:15
zjadłbym taki schab ze smakiem
Gracer 26.10.2013 08:54
fajny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak