Bakłażany w sosie orzechowym

Bakłażany w sosie orzechowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    3/4 szklanki
  • bulion

    3/4 szklanki
  • kolendra

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • bakłażan

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany pokrój w grube pastry usmaż z obu stron.Sos: Orzechy zmiel w moździeżu.Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do orzechów.Dodać smieloną kolendrę, szczyptę ostrej papryki ocet winny. następnie dodawać bulionu i rozcierać.Sosem polewać plastry bakłażanów.Podawać można na gorąco ale także smakuje na zimno jako przekąska.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

31.05.2011 19:15
Danie ekskluzywne.

hastalavista

21.11.2010 00:38
oo fajne połączenie :)

Grażyna13

22.10.2010 13:32
To by mi smakowało !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat