Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z mąki razowej

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka razowa 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z mąki razowej

Oddzielić białka od żółtek. Białka dokładnie ubić. Dodać cukier do tego i nadal ubijać. Gdy będzie już ubita dodać żółtka, i ucierać na mniejszych obrotach miksera. Ściągnąć miskę z miksera. Dodać mąkę razową i proszek do pieczenia i wymieszać łyżką. Następnie wylać na wysmarowaną brytfannę margaryną. Piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i posypać cukrem pudrem. * Biszkopt można po wyciągnięciu z brytfanny przeciąć wzdłuż na pół i przełożyć dżemem lub powidłami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 03.11.2013 19:21
@2milutka: może dodałam za mało mąki i temu taki blady :D
miroslawa 25.10.2013 05:42
wyszedł cudny
Janina 24.10.2013 21:13
Super ciacho;)
Habibi 24.10.2013 11:41
Ale pięknie wyrósł i jaki puszysty :) Jak dla mnie, to nawet nie musi być niczym przełożony, bo lubię taki bez dodatków :)
Kasia35 24.10.2013 11:02
ładnie wyszedł :)
2milutka 24.10.2013 10:49
z razowej powinien być ciut ciemniejszy,ale wyrósł ladnie
Krakowianka 24.10.2013 10:31
jak ladny !! myslałam ze z maki razowej to będzie ciemniejszy a tu taki ładny i wyrosnięty :)
dodi 24.10.2013 10:24
super ten biszkopt
Aleksandra/Olcia 24.10.2013 10:22
piękny...musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak