Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z jarmużu i cykorii

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 6-7 liści
jabłko 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
marchew 1 szt
majonez 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cykoria 6-7 czerwona
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z jarmużu i cykorii

Kroki postępowania

1
Jabłko ze skórką bez nasion, ogórki kiszone i obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić.
Krok 1 - Surówka z jarmużu i cykorii foto
2
Liście jarmużu i cykorii umyć, posiekać. Jarmuż włożyć do wrzącej wody na 3-4 minuty, wyjąć, osączyć.
Krok 2 - Surówka z jarmużu i cykorii foto
3
Majonez wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą curry i sokiem z cytryny.
Krok 3 - Surówka z jarmużu i cykorii foto
4
Surówkę z jarmużu podawać do dania z mięsem.
Krok 4 - Surówka z jarmużu i cykorii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.11.2013 17:42
Apetyczna.
Mniam 23.10.2013 08:42
To musi być pyszne sądząc po składnikach.
Magula 23.10.2013 08:11
nie jadłam nigdy takiej, ciekawa jestem smaku
Izabela9 22.10.2013 21:54
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak