Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
por (biała część)
4-5 szt. -
cebula
3 szt. (pokrojone w kostkę) -
masło
4 łyżki -
rosół z kury Kucharek
1 litr -
serek topiony
250 g -
śmietana kremówka
1 szklanka (gęsta) -
żółty ser starty
6 łyżek -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
bagietka
8 kromek -
Sól ziołowa jodowana Prymat
(do smaku) -
Pieprz biały mielony Prymat
(do smaku) -
Pieprz czarny Prymat w młynku
(do smaku) -
szczypiorek
(do dekoracji) -
pasta
(tapenade) -
oliwki czarne
150 g -
kapary całe Smak
1 łyżka -
anchois
1 filet -
czosnek
1 ząbek -
oliwa
1/4 szklanki -
sok z cytryny
1/2 szt.
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia, odc. 8. Krem z porów z grzankami z tapenade
Kroki postępowania




Komentarze (0)