Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z leśnymi grzybami w keksówce.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
bułka namoczona w mleku 1 szt
jajko 2 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
grzyby leśne 75 dag
sól, pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
wieprzowina 1,5 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z leśnymi grzybami w keksówce.

Grzyby obgotować, pokroić na mniejsze kawałki, przesmażyć z 1 cebulą pokrojoną w kostkę, odstawić do przestudzenia.
Łopatkę wieprzową zmielić w maszynce, razem z przesmażoną (2 szt.) cebulą i wyciśniętą bułką. Dodać jajka, śmietanę, przyprawy. Wymieszać, dodać przygotowane grzyby. Masę włożyć do keksówki i piec około 1 godziny w temp. 180oC.
Tak upieczoną pieczeń, można podawać na gorąco z dodatkiem sosu i na zimno np. z ogórkiem kiszonym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 20.10.2013 23:50
naprawdę smacznie się taka pieczeń zapowiada:)
paulina2157 20.10.2013 22:18
na początku myślałam że to ciasto :)
migotka28 20.10.2013 21:07
pyszna pieczeń
Renataj 20.10.2013 20:53
Pewnie smakuje obłędnie.
mufinka79 20.10.2013 19:57
Palce lizać :)
Olga_SK 20.10.2013 19:55
ależ to musi smakować!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak