Klopsiki z kapustą

Klopsiki z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • bułka namoczona w mleku

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • marchewka ugotowana

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • bułka tarta

    3-4 łyżki
  • olej do smażenia

  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 łyżka
  • kapusta włoska

    1 mała
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę zrumienić na łyżce oleju. Kapustę włoska obgotować w wodzie, po wystudzeniu pokroić w kostkę. Mielone mięso, bułkę namoczoną w mleku, cebulę włożyć do dużej miski wbić jajka. Wszystko dokładnie wyrobić na gładką masę. Następnie dodać ugotowaną marchew pokrojoną w kostkę i kapustę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i przyprawą do mięsa. Wszystko dokładnie wymieszać. Z przygotowanego mięsa uformować klopsiki, obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć ok 8-10 min. na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna_z

29.06.2012 12:38
muszę zrobić

jeta72

21.06.2012 10:34
smaczne :-)

tomek18

08.02.2012 07:44
pyszne są,polecam

Agnik

09.10.2011 12:07
nie jadłam jeszcze takich

Sylwia56

05.09.2011 23:49
super

ewelina63

25.08.2011 11:41
pycha

darus

25.08.2011 11:39
super

anja3107

25.08.2011 11:23
apetycznie wyglądają

Iwona51

23.04.2011 21:39
smaczny obiadek

ElizaT

04.03.2011 12:42
zrobię je jutro na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat