Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem makowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mak 1/2 szklanki
śmietana 30% 1/2 szklanki
cukier puder 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cistka markizy kilka szt
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem makowy

Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru.Dodajemy do niej mak i żółtko, a także rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzątku żelatynę.
Mieszamy do dołączenia składników.
Przelewamy do kieliszków/pucharków i odkładamy do stężenia do lodówki. Podajemy z niewielkimi markizami.
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 13.10.2013 16:10
ciekawy pomysł
SmacznaPyza 13.10.2013 14:33
do kremu dodajesz po prostu suchy, surowy mak ?
sanielcia 13.10.2013 14:27
Fajny przepis :)
cukiereczek 13.10.2013 13:10
bardzo ciekawe
moni0212
moni0212 13.10.2013 13:07
na dodatek pyszny:)
nutellla 13.10.2013 12:38
fajny krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak