Kartoflanka

Kartoflanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości wołowe

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • mleko

    0,5 szkl
  • włoszczyzna

  • grzyby suszone

  • mąka

    2 łyżki
  • skwarki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ugotować wywar z kości i grzybów, dodać pokrojoną włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości.
2. Zaprawić śmietaną lub mlekiem, wymieszaną z odrobiną mąki, doprawić przyprawami, dodać skwarki.
3. Podgrzać i na koniec posypać natką lub koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat