Zupa jarzynowa na cielęcinie z zacierką

Zupa jarzynowa na cielęcinie z zacierką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • mąka

    2 łyżki
  • koper

  • ziemniaki

    3 szt
  • cielęcina bez kości

    200 z udźca
  • zacierka

    0,5 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cielęcinę zalać 1,5 l wody, dodać obraną włoszczyznę (oprócz kapusty), gotować 60 min.
2. Wyjąć kurczaka, obrać ze skóry, oddzielić od kości, rozdrobnić, dodać niewielką ilość wywaru, zaprawić mąką.
3. Wlać do gotującej się zupy.
4. Dodać koperek, zacierkę i ziemniaki.
5. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem …
6. Śmietanę do smaku mozna dodać

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda62

03.08.2010 22:36
Hmm...ten chlebek dodaje uroku :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat