Przepis i sposób przygotowania na: Pizza wiejska z pieczarkami i kiełbasą
Ten przepis na pizzę powstał w oparciu o gotową mieszankę do tego wypieku. Możecie również przygotować ciasto wg swojego ulubionego przepisu.
Do pizzy wiejskiej wybierzcie swoją ulubioną kiełbasę - może być wiejska, zwyczajna a także chorrizo lub salami. Dodatki w pizzy to spora dowolność i warto tak łączyć składniki, aby finalnie powstała kompozycja pod Wasze preferencje.
Ciasto na pizzę przygotować według opisu na opakowaniu. Składniki sosu połączyć i posmarować nim rozwałkowaną na okrąg o śr. 35-40 cm pizzę. Na sos położyć pokrojoną w półplasterki cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w plasterki pieczarki, kiełbasę i ogórka. Na składnikach ułożyć pokrojoną mozzarellę i posypać startym żółtym serem. Pizzę wstawić do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i piec przez ok. 15-20 minut.