Pieczarkowy kurczak

Pieczarkowy kurczak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak duży

    1 szt.
  • pieczarki

    1/2 kg
  • żółtko jaja

    1 szt.
  • bułka tarta pikantna

  • woda

    50 ml
  • sól, pieprz

  • masło lub margaryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, oczyścić, natrzeć solą, pieprzem i oregano , i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę.
Pieczarki oczyścić , opłukać, drobno pokroić, usmażyć. Bułkę tartą połączyć z pieczarkami, żółtkiem i posiekaną natka pietruszki, doprawić do smaku solą , pieprzem. Przygotowany farsz nałożyć cienką warstwą pod skórę, a pozostały włożyć do wnętrza; związać nogi, polać kurczę masłem i piec 40 minut. Po zrumienieniu skropić wodą, później polewać wytworzonym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

01.03.2012 10:38
pycha

Robert10

11.12.2011 14:39
znakomite

Teresa19

27.11.2011 17:16
super połączenie

anulka69

17.10.2011 11:36
pycha

kate.500

24.08.2011 07:07
smaczne

Kopiko1983

28.02.2011 13:31
Świetny przepis!

AgaS10

26.02.2011 14:04
pychotka:)

Justyna73

07.02.2011 16:02
oj zjadłoby się

traktorek

06.02.2011 11:00
pyszności

gacopierz23

07.01.2011 23:43
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat