kremówka papieska

kremówka papieska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 dkg
  • mąka

    25 dkg
  • żółtka

    4 szt.
  • mleko 3,2%

    250 ml
  • jajko

    1 szt.
  • cukier waniliowy

    1 szt.
  • spirytus

    2 łyzki
  • mąka zmieniaczana

    2 łyżki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • woda

    3 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z żółtkami, masłem wodą, zagnieść ciasto. Schłodzić na 3 godziny, Z mleka,mąki ziemniaczanej, żółtka ugotować budyń i ostudzić. Do zimnego dodać cukier i spirytus i zmiksować. Ciasto wyjąć z lodówki,rozwałkować i upiec 2 placki. Zimne placki przekładać masą budyniową i wierzch posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

28.08.2013 08:58
pyszny deser

Beata73

22.07.2013 08:09
bardzo smaczna

Jodaj

26.09.2012 13:44
uwielbiam :)

magmonika1995

08.05.2012 19:26
super

agnieszka214

17.01.2012 12:57
mniam

Łucja1

30.01.2011 16:02
bardzo takie lubię!

Łucja1

30.01.2011 16:02
bardzo takie lubię!

Dorota76

10.09.2010 11:44
W tych kremówkach najlepszy jest wyczuwalny posmak alkoholu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat