Śledziki królowej Sylwii

Śledziki królowej Sylwii

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    4 sztuki
  • żółtka

    2 sztuki
  • ostra musztarda

    1 łyżka
  • ocet winny

    2 łyżki
  • oliwa

    5 łyżek
  • małe cebulki

    5 sztuk
  • ogórek konserwowy

    1 sztuka
  • mleko

  • sól, pieprz, pieprz caenne

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Matiasy zalać mlekiem i pozostawić na 3-4 godziny. Żółtka ubić z musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ocet i powoli ubijając, wlewać oliwę - powinien powstać gęsty, lekki majonez. Cebulki i ogórek drobniutko posiekać, dodać do majonezu - doprawić pieprzem cayenne. Śledzie pokroić a 4-5 centymetrowe kawałki, ułożyć w salaterce i zalać sosem majonezowym. Wstawić do lodówki na conajmniej 12 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina38

20.06.2011 12:06
pycha :)

lucyna15

30.07.2010 14:39
mniam do wodeczki ;P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat