Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
pieczarki 15 dkg
pomidor 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
olej 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana

Wykonanie:

Bakłażana kroimy w plastry grubości około 0,5 cm. dobrze nasalamy i odstawiamy na 30 min.

Po upływie tego czasu opłukujemy bakłażana pod zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem,następnie grilujemy z obydwu stron na rozgrzanej patelni do grilowania ( bez dodatku tłuszczu)

Pomidora kroimy w grubsze plastry i grilujemy z obydwu stron.

Cebulę obieramy i drobno siekamy,pieczarki myjemy i zcieramy na tarce o dużych oczkach.

Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę,następnie dodajemy pieczarki i wszystko razem podsmażamy,doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Na ugrilowany bakłażan kładziemy plaster grilowanego pomidora i łyżeczkę uduszonych pieczarek,delikatnie zwijamy.

Zapiekamy gotowe roladki w naczyniu żaroodpornym przez około 10 min w 180°C.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 03.10.2013 10:03
ciekawe roladki
2milutka 03.10.2013 07:52
ja wolałabym z cukinia ale pewnie smaczne są :)
marcia7 03.10.2013 03:17
świetne danie
babajaga1969 03.10.2013 00:18
fajne i smaczny farsz zawierają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak