Paprykarz z indyka z kluskami kopytkowymi :

Paprykarz z indyka z kluskami kopytkowymi :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 łyżka mąki,2 liście laurowe,4 ziela angielskie,30 dag kopytek ( najlepiej zrobić sobie wcześniej kopytka z 3 średnich ziemniak

  • papryka żółta

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • mięso gulaszowe z indyka

    1/2 kg
  • olej

    3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z indyka pokroić w kostkę . Cebulę i paprykę w paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim na rumiano mięso . Przełożyć do rondla . Dodać cebulę , paprykę , ziele angielskie i liście laurowe. Posolić i popieprzyć .Zalać ½ litra wody i dusić na średnim gazie 45 minut. Doprawić do smaku mielona papryką , solą , pieprzem i maggi .Zagęścić mąką .Dodać pokrojone w plasterki kopytka. Podgrzać. Wlać śmietanę. Dobrze wymieszać. Podawać posypany pokrojoną natką pietruszki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

23.06.2013 00:04
super przepis super zdjęcie :)

Sarenka

02.06.2011 21:27
Ciekawy przepis

Ewa104

21.10.2010 10:08
Dobry obiadek, lubię takie jedzonko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat