Gulasz z szynki z kaszą jaglaną

Gulasz z szynki z kaszą jaglaną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 kg
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • liść laurowy

  • papryka ostra

    1 łyżka
  • papryka słodka

    1 łyżka
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • mąka

    2 łyżki
  • marchewka

    1 sztuka
  • kminek

    1 łyżeczka
  • kasza jaglana

  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę należy pokroić w kosteczkę. Obsypać solą i pieprzem. Usmażyć na złoto na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Usmażone mięso przekładamy do garnka.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Również smaży, soląc i pieprząc je na patelni. Gotowe przekładamy do mięsa.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i smażymy, również z odrobiną soli. Usmażoną przekładamy do garnka z mięsem i pieczarkami.
Obie papryki, imbir, majeranek i kminek podsmażamy na patelni z odrobiną oleju lub masła. Przekładamy do garnka z resztą składników.
Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, listek, ziarenka pieprzu i ziele angielskie. Całość zalewamy wodą, tak aby się przykryły składniki.
Gotujemy do miękkości. W tym czasie jak gulasz się będzie gotował należy uprażyć kaszę jaglaną. ilość zależy od ilości osób.
Gotowy gulasz zagęszczamy odrobiną mąki. Podajemy razem z kaszą i surówką. Polecam ogórek małosolny lub paprykę marynowaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

06.02.2017 14:38
smaczny pomysł

gusia1000

05.04.2014 01:10
Dobry przepis.

Jadwiga/Jaga85

01.10.2013 19:50
Super przepis1

Katarzyna34

01.10.2013 18:00
bardzo smakowite

Konczi

01.10.2013 15:11
pyszny obiadek

agnieszka214

01.10.2013 14:53
gulasz zawsze pyszny jest

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat