Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z niepaloną kaszą gryczaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
sól do smaku
cebula czerwona 3 szt
Gałka muszkatołowa cała Prymat
czosnek 1 ząbek
masło
woda 1/2 (gorąca)
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
ser biały 300 (twarogowy)
kasza gryczana 1,5 (niepalona)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z niepaloną kaszą gryczaną

Ciasto:
Mąkę przesiewam, dodaję sól do smaku trochę masła roztopionego i bardzo gorącej wody. Ciasto powoli łączę z gorąca woda za pomocą widelca Następnie wyrabiamy ciasto aż uzyska jednolita konsystencje . Ciasto powinno odpoczywać około 1/2 h.
Farsz:
kasze gryczaną płuczemy raz i zalewamy wodą na około 1 cm, solimy, zagotowujemy delikatnie i odstawiamy do ciepłego piekarnika na około 30 min, kasza wtedy nam dojdzie i będzie przepysznie kremowa. Do kaszy wkręcamy biały ser .Do farszu dodaje zeszkloną na maśle cebule do której dodaje utarte w moździerzu ziele angielskie. Do gotowego farszu dodaję świeżo tartą gałkę muszkatołową, świeżo mielony czarny pieprz i wyciskam czosnek. Farsz powinien się macerować przez kilka godzin. Ciasto rozwałkowuję bardzo cienko, nakładam farsz, zalepiam. Gotuje kilka minut, podaje z konfiturą z cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.10.2013 00:26
rewelacja takie pierogi
pestka 01.10.2013 08:04
świetne pierogi- wyglądają pysznie
miroslawa 01.10.2013 04:31
ale by się zjadło
Kuchenka 30.09.2013 23:41
Supcio pierozki
stokrotka 30.09.2013 22:47
ale super danie
marinia 30.09.2013 22:47
wyglądają na bardzo profesjonalne :)
kokoszka
kokoszka 30.09.2013 22:38
super wyglada
Jadwiga/Jaga85 30.09.2013 22:36
Smaczny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak