Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy z ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 150 g
masło 55 g
miód płynny 1 łyżka
ryż preparowany 50 g
czekolada deserowa 125 g
miód płynny 2 łyżki
masło 55 g
ryż preparowany 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy z ryżem

WARSTWA BIAŁA
ryż (można od razu całość z obydwu warstw) wrzucamy na suchą patelnię i na małym ogniu podgrzewamy, aby był chrupiący. Mieszamy aby się nie przypalił.
Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Dodajemy miód i masło. Mieszamy. Gorącą masę czekoladową, łączymy z częścią ryżu i przekładamy do formy, wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej.
WARSTWA BRĄZOWA
powtarzamy czynności jak w warstwie białej.
Czekoladę deserową można zastąpić gorzką.
Gotową masę wykładamy na białą masę.
Pozwalamy aby czekolada wystygła. Następnie formę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 01.10.2013 15:51
ooo fajny przepis, blok ładnie się prezentuje;)
bietka 30.09.2013 15:38
bardzo fajny przepis :)
Piotr-21 30.09.2013 13:11
bardzo dobry
Barbara/zuza22_85 30.09.2013 13:04
ale fajny :)
sylwia_mc 30.09.2013 12:59
świetny deser
Ania321 30.09.2013 12:48
fajny deser :)
Olga_SK 30.09.2013 12:44
Całość pysznie się prezentuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak