Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOSZYCZKI PIECZARKOWE

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plasterki ulubionej szynki
jajko 3
mleko 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Czosnek suszony Prymat
olej roślinny
pieprz, sól
pieczarki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: KOSZYCZKI PIECZARKOWE

Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza.

Foremki do babeczek smaruję warstwą oliwy, wypełniam
szynką na kształt koszyczków.
Cebulkę obieram, drobno siekam i podsmażam.
Pieczarki płuczę, ścieram na tarce, dodaję do cebuli,
po czym zdejmuję z ognia.
Jajka roztrzepuję z mlekiem, przyprawami. Dodaję starte
pieczarki, bułkę tartą i dokładnie mieszam ze sobą.
Wykładam do foremek wyłożonych wędliną, wygładzam
wierzch i wstawiam do piekarnika.
Koszyczki piekę 15-20 minut, aż pięknie zbrązowieją.

Świetnie się sprawdzą jako ciepła przystawka, przekąska
czy jako ciepła kolacja.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 27.09.2013 20:17
pyszne i apetycznie wyglądają:)
kasienka23 26.09.2013 18:20
wspaniałe, zjadłabym takie!
halina17 26.09.2013 13:05
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak