Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyny w sosie jajecznym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jeżyny 1 szklanka
żółtko jajek 3 sztuki
cukier puder 2 łyżki
wino czerwone wytrawne 60 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyny w sosie jajecznym

Jeżyny przełożyć do pucharków. Żółtka ubić wraz z cukrem pudrem. Nie przerywając ubijania wlać wolno wino. Gdy wino połączy się z masą jajeczną sosem polać jeżyny. Można od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 26.09.2013 08:13
nie jadłam musi smakować...
Aga-25 26.09.2013 07:58
pyszny deser
Agnieszka-87-25 26.09.2013 07:49
wspaniały deser
Janina 26.09.2013 07:34
Smaczny deserek;)
babajaga1969 26.09.2013 04:58
taki szybki a taki smaczny
Lis 26.09.2013 04:20
Kojarzy mi się to z zabajone:)
pati100015 26.09.2013 01:49
pyszna przekąska
Renataj 26.09.2013 00:23
Smakowity pomysł.
Jadwiga/Jaga85 26.09.2013 00:14
Ciekawy ten Twój deserek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak