Jeżyny w sosie jajecznym

Jeżyny w sosie jajecznym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    1 szklanka
  • żółtka

    3 sztuki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • wino czerwone wytrawne

    60 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeżyny przełożyć do pucharków. Żółtka ubić wraz z cukrem pudrem. Nie przerywając ubijania wlać wolno wino. Gdy wino połączy się z masą jajeczną sosem polać jeżyny. Można od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

2milutka

26.09.2013 08:13
nie jadłam musi smakować...

Aga-25

26.09.2013 07:58
pyszny deser

Agnieszka-87-25

26.09.2013 07:49
wspaniały deser

Janina

26.09.2013 07:34
Smaczny deserek;)

babajaga1969

26.09.2013 04:58
taki szybki a taki smaczny

Lis

26.09.2013 04:20
Kojarzy mi się to z zabajone:)

pati100015

26.09.2013 01:49
pyszna przekąska

Renataj

26.09.2013 00:23
Smakowity pomysł.

Jadwiga/Jaga85

26.09.2013 00:14
Ciekawy ten Twój deserek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat