Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z brokułami i lazurem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 500 g
makaron kokardki 200 g
jogurt grecki 200 g
ser pleśniowy Lazur Błęki 100 g
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z brokułami i lazurem

Brokuły kroimy na różyczki i gotujemy, najlepiej na parze, aż będą al dente. Następnie wykładamy na talerz i rozgniatamy widelcem. Wrzucamy makaron do lekko osolonego wrzątku i w międzyczasie kiedy będzie się gotował, przygotowujemy sos. Do patelni położonej ma małym ogniu wrzucamy rozgniecione brokuły, jogurt oraz pokruszony ser. Cały czas mieszamy aż ser się rozpuści i sos będzie gorący. Zestawiamy sos z ognia, doprawiamy delikatnie pieprzem i do tak przygotowanego sosu wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron. Delikatnie mieszamy całość i podajemy od razu. Smacznego!

Uwaga: 500g brokuła = 1 główka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.11.2013 10:20
bardzo lubię
Lis 24.09.2013 00:51
zapowiada się apetycznie:)
Joannasz3190 23.09.2013 19:46
Mój smak :)
Zdzisław 23.09.2013 18:58
dobry makaron i dodatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak