Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane mielone z ziołami i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 1/2 kg
ziemniaki 1/2 kg
sól
pieprz
pietruszka 1/3 pęczka
cebula 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane mielone z ziołami i cebulą

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy, rozgniatamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mięso przekładamy do miseczki. Doprawiamy je sola, pieprzem. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i
posiekaną na kawałeczki cebulę. Dodajemy również zioła prowansalskie, majeranek i paprykę. Wbiajamy jajko, dodajmy 2 łyżki bułki tartej i zimne ziemniaki. Masę wyrabiamy i formujemy z niej kotlety. Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na chrupko na rozgrzanej patelni z olejem. Do kotletów wystarczy podać jedynie sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.04.2014 01:15
Warto takie robić.
6zer
6zer 22.09.2013 21:33
nie robiłam takich, trzeba spróbować
Megg 22.09.2013 17:32
super smaczny pomysł na kotleciki mielone
Renataj 22.09.2013 17:16
Ciekawy przepis.
kokoszka
kokoszka 22.09.2013 16:27
pycha na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak