Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2
kasza jęczmienna 150 g
ziemniaki 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
sól
pieprz
cebula 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik

Kroki postępowania

1
Skrzydełka zalewamy 2,5 litrami wody. Gotujemy i zdejmujemy szumy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liśc laurowy,pieprz i selera. Gotujemy godznę. Po godzine dodajemy pokrojone w kostkę jarzyny:pietruszkę, marchewkę,ziemniaki i gotujemy 20 min.
Krok 1 - krupnik foto
2
Następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy warzywa zmiękną wsypujemy kaszę j ęczmieną.
Krok 2 - krupnik foto
3
Przed podaniem posypujemy posiekana natką pietruszki, lub posiekanym lubczykiem. Smacznego!
Krok 3 - krupnik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 23.09.2013 14:01
bardzo ładnie wygląda :)
AnielskaSlodycz 22.09.2013 14:31
mmm pycha !!! :)
Michał2 20.09.2013 16:43
smaczna zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak